Siideriniska

Tämän ohje on mukailtu kaapin ja kellarin asettamien rajoitteiden ohjauksella lahtelaiselta kyytönystävältä saamastani reseptistä. Kiitos hänelle!
Näillä paloilla on ollut muutaman tunnin kuuma kylpy Happy Joen seurassa. Makeammalla siiderillä saanee hiukan eksoottisemman vivahteen. Tuoreeltaan syötynä siiderin maku erottui selvästi, mutta seuraavana päivänä tähteitä lämmitettäessä maku oli tasoittunut.


n. 1 kg kyytönniskaa
3 -  4 porkkanaa
2 sipulia
mustapippuria
lipstikkaa
1 - 2 dl siideriä
1 tl hunajaa
suolaa
vettä

Ruskista niskapala öljyssä tai voissa. Voit ensin ottaa paksuimpia kalvoja pois, jos niitä on tyrkyllä. Kuori porkkanat ja sipulit. Pätkäise porkkanat kahteen kolmeen osaan ja sipulit neljänneksiksi. Pyöräytä nekin pannulla lihan palan jälkeen.

Asettele liha ja kasvikset pataan tai teräskattilaan, jonka voit laittaa uuniin. Astian olisi hyvä olla määrälle sopiva niin lientä ei kerry mahdotonta määrää. Rouhi päälle mustapippuria ja ripottele lipstikkaa. Suolaksi laitoin Vähkilän makujen nokkos-vuohenputkisuolaa. Alkuperäisessä reseptissä oli myös palsternakaa, mutta koska palsternakat olivat kellaristamme jo haihtuneet yritin tämän liemijuureksen puutteen korvata lipstikalla ja tällä yrttisuolalla.

Liuota hunaja vesitilkkaan ja kaada se ja siideri pataan. Lisää vielä vettä sen verran, että liha peittyy. Useimmat niskapalat saa jotain kalvolinjaa pitkin pienempiin osiin, jolloin lihat saa aseteltua matalammin, eikä lientä tarvita niin paljon. Peitä kannella ja laita 250-asteiseksi lämmitettyyn uuniin. Alenna lämpö 125 asteeseen ja jätä hautumaan. Kuuden tunnin kuluttua lopputulos oli oikein pehmeä. Kattilassa olevan padan voi kypsentää hiljalleen myös hellalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti