Siemenpihvit

Kiire kuvata, ennen kuin syödään pois. Ei kerennyt
odottelemaan parempia valo-olosuhteista. Tämän kombinaation
voi järjestää lautaselle jonoon eikä sektoreihin,
jos viihtyy liikennevaloissa. Pihvit eivät varmaan olisi
myöskään tykänneet pahaa sopivasta kastikkeesta.
1 dl paahdettuja hampun siemeniä
1 dl auringonkukan siemeniä (paahdettuja)
150 - 200 g kesäkurpitsaa
kourallinen nokkosia
ruukku basilikaa
1 - 2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
suolaa
1 - 1, 5 dl tattarihiutaleita

paistamiseen öljyä tai voita

Paahda hampunsiemenet ja halutessasi myös auringonkukan siemenet. Huuhtele basilika ja nypi lehdet ja latvukset talteen. Höyräytä huuhdottuja nokkosia hetki mikroaaltouunissa.

Laita hamput, kesäkurpitsa, nokkonen, basilika ja valkosipuli yleiskoneen pyörivän terän (tai sauvasekoittimeen kiinnitettävä leikkuri tms.) armoille. Lisää auringonkukansiemenet ja mausteet, kun hamput alkavat olla rouhiintuneita ja jatka hienontamista hetki. Kaada seos sopivaan sekoitusastiaan ja lisää tattarihiutaleet (tai muut mieleiset hiutaleet), ja anna turvota puolisen tuntia.

Paista pannulla voissa/öljyssä/näiden seoksessa molemmilta puolilta muutama minuutti. Lusikoi pannulle harvakseltaan sopivan kokoisia kokkareita. Ota esim. lasiin kylmää vettä. Tasoittele ruokalusikalla kokkareet pihveiksi, kasta lusikkaa välillä kylmässä vedessä, jotta se ei tartu taikinaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti