Papupataa englantilaisittain

Tämän ohjeen on mummuni tuonut au pair -reissultaan kolmekymmentäluvun Lontoosta. Alkuperäisessä ohjeessa on varmaankin käytetty Jaakko ja pavunvarsi -tyyppisiä papuja, mutta onnistuu se tällä karumman ilmaston kasvillakin.

n. 350 g härkäpapuja
vettä
1 rkl siirappia
valkosipulia maun mukaan
valkopippuria ja suolaa maun mukaan
n. 150 g pekonia
3 rkl tomaattisosetta
loraus viinietikkaa

Liota (ja idätä) pavut. Kaada liotusvesi pois ja lisää uutta vettä niin, että pavut hyvin peittyvät. Kaada joukkoon siirappi ja mausteet ja ryhdy keittämään. Paista suikaloitu pekoni ja lisää pekonisilppu joukkoon. Lisää tomaatti, kun pavut ovat jo jonkin verran kypsyneet, sillä tomaatin hapot hidastavat papujen kypsymistä. Hauduta pitkään. Valmiin ruuan liemen saa syödessä talteen muusaamalla haarukalla papuja niin, että neste imeytyy. Keittoasteen kannattaa siis olla vähän enemmän kuin al dente. Lisää viinietikka vasta vähän ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti