Hamppu-porkkanamureke/pihvit

3 dl hampunsiemeniä
pätkä purjoa
valkosipulin kynsi
4 dl vettä
1 dl kaurahiutaleita
1 dl tattarijauhoja
cayennepippuria
rosmariinia (tai muita yrttejä)
suolaa
6 dl porkkanaraastetta
1 kananmuna
1 dl juustoraastetta

Möyhennys meneillään. Paahdettua hamppua, purjoa, vettä ja sauvasekoitin.
Huuhdo ja sippua purjo. Paahda hampunsiemeniä purjosilpun kera pinnoitetulla pannulla, kunnes hamppu hiukan tuoksuu. Kaada paahdetut ainekset esim. litran mittaan tms. kapeapohjaiseen astiaan. Lisää 4 dl vettä ja soseuta seosta sauvasekoittimella. Pöperöstä tulee aika paksua. Lisää kaurahiutaleet ja tattari ja jätä turpoamaan hetkeksi. Raasta kuoritut porkkanat hienoksi ja sekoita mausteiden kera hamppuseokseen. Raasta valkosipulinkynsi joukkoon. Lisää myös kananmuna ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi.

Hampun kuori on sen verran tumma, että ruokalaji ei porkkanasta huolimatta
väreillä juhli. Ripotan seuraavalla kerralla persiljaa päälle.
Kaada kannellisen, pinnoitetun korkeareunaisen pannun pohjalle öljyä, kuumenna hiukan ja kaada murekeseos pannulle. Tasoita. Peitä kannella ja odottele, että annos kuumenee. Pienennä lämpöä ja jätä hiljallen porisemaan n. 35 - 45 minuutiksi.

Tarjoa kirpakan kastikkeen tai esim. kurkkusalaatin kera. Murekkeen sijasta annoksesta voi tehdä kasvispihevejä. Taputtele kostutetuin käsin sopivankokoisia "lättyjä" ja paista ne molemmin puolin paistinpannulla. Rapeaa paistopintaa saa näin enemmän, mutta kypsentäminen on hieman työläämpää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti