Papupata chili con carnen tapaan

500 g jauhettua tai suikaloitua kyyttöä
öljyä paistamiseen
2 isoa sipuli
vettä
2 paprikaa
n. 1 dl tomaattisosetta
4, 5 dl härkäpapuja liotettuna
0,5 - 1 tl chiliä
1 tl kuminaa
suolaa maun mukaan

Paloittele (siis, jos et käytä jauhelihaa, suikaleitten koko on makuasia) ja ruskista liha ja sipuli. Lisää vesi, liotetut pavut, silputtu paprika ja mausteet, muttei vielä tomaattia. Jätä hiljalleen kiehumaan. Tarkista, että padassa on nestemäärän puolesta sakenemisvaraa. Tähän väliin tunti hyvää kirjaa/ulkoilua/päiväunia/siiivousta yms. Kypsennysaika riippuu myös käytetystä lihasta. Jauheliha on nopeaa, mutta jos teet suikaleet esim. etuselästä tai niskasta valitse paksumpi kirja/pidempi lenkki/sotkuisempi huone jne. Lisää tomaattisose, kun pavut ovat jo jonkin verran kypsyneet, sillä tomaatin hapot hidastavat papujen kypsymistä. Hämmennä, jatka keittämistä, jos tarpeen. Pitkä keittoaika ei makua pilaa, vaikka pavut olisivat pehmeitä jo aikaisemmin. Kuivatun chilin sijasta voit tietysti käyttää tuoretta.

Älä ota ohjeen maustelistaa turhan vakavasti, jos texmex on sinun lajisi. Mausta niin, että tulos on suuhusi sopivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti