Hamppu-leipäjuustosalaatti

4 - 6  kypsää tomaattia
1 puna- tai keltasipuli
n. 250 g leipäjuustoa
n. 1 dl hampun siemeniä
1 valkosipulin kynsi

vj. 0,5 dl tummaa balsamiviinietikkaa
vj. 1 dl rypsiöljyä (esim. Neito)
(suolaa)
mustapippuria
tuoretta basilikaa

Tee ensi kastike. Pilko valkosipulin kynsi hyvin pieneksi ja rouhi mustapippuria sekaan. Kaada päälle viinietikka ja öljy. (Sekoita myös suola, jos sitä käytät.)
Kuutioi leipäjuusto ja leikkaa sipuli hyvin ohuiksi renkaiksi. Sekoita ne kastikkeen kanssa maustumaan vähäksi aikaa.
Viipaloi tomaatit laakean vuuan pohjalle. Levitä leipäjuusto-sipuli seos tomaattien päälle. Paahda hampun siemenet ja ripottele ne juusto-sipuli kerroksen päälle. Silppua pinnalle tuoretta basilikaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti