öljyä/voita
2-3 sipulia
kourallinen suppilovahveroita (tuoreita/pakastettuja/kuivattuja)
musta- ja valkopippuria, kokonaisena tai rouhittuna
(rouhittua katajanmarjaa)
kotikaljaa
(tilkka soijakastiketta)
suolaa
Äkkiä kuva ennen kuin syödään pois. Taiteellinen asettelu ja valaistussuunnittelu kärsivät moisesta hopusta. |
Anna siivujen hieman lämmetä niin, että ne eivät täysin jäähdytä pannua. Ruskista voissa tai öljyssä pienehköissä erissä silputun sipulin kera. Lisää pippurit mukaan ruskistumaan, jos rouhit ne. Siirrä ruskistetut ainekset kattilaan. Kun kaikki on ruskistettu kaada päälle kotikaljaa niin, että suurin osa lihoista peittyy. Jos käytät kokonaisia pippureita lisää ne tässä vaiheessa, samoin katajanmarja, jos sitä käytät. Kuumenna. Lisää joukkoon sienet ja anna kiehua hiljalleen. Lisää suolaa maun mukaan.
Kypsymisaika riippuu käytetystä lihasta. Paistille riittää tuntikin. Niska saa olla rauhassa neljäkin tuntia. Runsaammin sidekudosta sisältävien osien kypsymisaika on siis selvästi pidempi, mutta ne antavat myös enemmän makua liemeen. Eikä paistista tehty käristyskään huonone, jos haudutusaikaa pidentää.
Sopii perunamuusin ja puolukan tai etikkasäilykkeiden kaveriksi aivan kuten poroinen serkkunsa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti