sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Uudempi vuosimalli

Tämmöistä Hollolan rekossa juuri joulun alla. Paikallinen lumikasa hiukan laittoi parkkeerausta ahtaammalle, mutta röykkiön vajaaikäisille myyntiapulaisille tai asiakkaille tarjoama korkeatasoinen ajankulu korvasi mahdolliset haitat täysimääräisesti.
Hyvän Tuomaan tulosta on jo toista viikkoa ja paha Nuutti (Älkää Nuutit ottako henkilökohtaisesti, sillä lausunto on tarkoitettu yleiselle tasolle ylläpitämään muinaisia sananparsia.) saapuu myös 2018 vuosimallin kalenterien mukaan vasta parin viikon päässä. Joulu on siis vielä ilonamme. Näin lapsityövoimallisessa taloudessa sen tietysti parhaiten huomaa joululoman jatkumisesta ja siitä, että sen loman tähden vallitsevan viikonpäivän nimeä joutuu aina vähän miettimään.

Sama uuden vuoden menu tarjoillaan kuivitetussa tilassa katon alla, mutta ulkona syöminen vaan sopii paremmin näitten rouvien tyyliin. Pitävät yllä luonnonlapsen imagoaan. Katsotaan, muuttuvatko mieltymykset, kun raketit alkavat räiskyä.
Tästä voi kirjaimellisesti laittaa hymyä huuleen,
jos joulukuusi tuntuu liian kruusaltulta.
Ilmeestä päätellen pursotusmestari on tehnyt
peilikuvansa.
Lehmille on tehty uuden vuoden kattaus. Menu on sama kuin joulunakin: säilörehua ja heinää. Tuntuu maistuvan, joten mitä sitä muuttelemaan. Toivottavasti keskittyvät syömiseen ja märehtimiseen, eivätkä anna pikkuasioiden häiritä. Aina 31.12. ajankohtainen pikkuasia on rakettien räiske. Pauke ja välähtely on lehmän hermoista huolimatta joskus joillekin eläimille liikaa.

Täällä ei pitäisi isompaa murhetta olla, koska eläimet osaavat olla myös rakennuksessa, jonne välke hiukan vähemmän näkyy. Sijaintikaan ei onneksi ole minkään runsasrakettisen asutusalueen välittömässä naapurissa. Sellaisiakin tapauksia on, missä talonväen uuden vuoden yön ohjelma on häärätä valaistun, pörisevän traktorin kanssa eläinten joukossa. Tutut valot ja äänet hiukan häivyttävät eläinten arveluttavana pitämää pauketta ja välähtelyä. Vaihtoehto on saattanut olla se, että tammikuun alku on keräilty sonneja pitkin pitäjää. Täällä on toistaiseksi selvitty tilanteen tarkistamisella. Toivottavasti tänäkin vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti