sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Finaali - tattari

Vaihteen vuoksi näköala puimurista. Tällä kertaa ilman lasista
heijastuva kuljettajan hahmoa.
Kartiomaiset ovat tattaria. Aika paljon on siis kaikkea muuta. Yläkuvan
lohkolta sitä muuta ei onneksi tule ihan niin paljon. Viitisen hehtaaria
silputtiin suosiolla peltoon jo kesällä, kun pillike oli ohittanut tattarin
turhan totaalisesti.
Talvitelat häämöttävät - puimurilla. Veneilyä ei ehditä harrastamaan, mitä nyt ukki vähän ahvenia ahdistellessaan. Isäntä jahtaa parhaillaan viimeisiä tattarihehtaareja puimurilla hurjalla tuntinopeudella. Kasvikset eivät onneksi juokse karkuun. Puimurin vauhtia on kyllä varmuuden vuoksi tavanomaisesta vähän lisätty, jotta homma joutuisi valmiiksi - ei nyt hyvän, mutta vähemmän huonon - sään aikana. Puintisäät tuntuvat leijuneen toisiin maailman kolkkiin. Ilmassa on leijunut lähinnä sumupisaroita. Eilen autoillessa joutui todistamaan hiukan erikoista yhdistelmää. Pelloilla liikkuvia puimureita sai katsella tuulilasin-pyyhkijöiden rauhallisten viipahdusten läpi. Olisin ehkä mieluummin katsellut jotain tavallisempaa.

Tattari tykkäisi hiukan kuivemmista ja aurinkoisemmista oloista kuin kulunut suvi tarjosi. Siinä mielessä ei siis mitään eroa tyypillisen kesälomailijan näkemyksiin. Sikäli kun nyt kasvin kanssa voi olla samaa mieltä. Satotaso oli valitettavasti näiden makuasioiden seurauksena aikaisempaa vaatimattomampi ja tulevia kylvöjä ajatellen siementen itävyys on hieman arvoitus.

Kosteissa oloissa jälki on tämännäköistä. Pientä putsaustarvetta puimurin
sisuksissa. Ensimmäinen valmis, kolme vielä jäljellä. Tämä operaatio ei esim.
kuivalla viljalla työllistä.
Mitäs sitten, kun puimuri on siistitty ja ajettu talliin? Lunta ei ihan vielä tarvittaisi. Suksetkin on tietysti voitelematta, mutta ennen kaikkea lietevaunun harjoitusohjelma on tältä kaudelta kesken. Laitetaan siis haisemaan. Muokkauskalustollakin saattaa vielä olla spurtteja ampaistavana. Valmennusjohto kyllä jo odottelee taukoa.



Eihän tässä säässä mitään vikaa ole. Ruoho vielä vihertää eikä kuumuus ahdista. Terv. Laiha-Lohtu, M-Kirstian, Nanne ja Nerto.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti